Overslaan en naar de inhoud gaan
KSVO winnaar Interprovinciale Foot-Pass Award

Op 16 januari 2015 ontvingen wij het resultaat van onze audit die werd uitgevoerd door de externe organisatie van Foot-Pass. Dit is een project van Voetbalfederatie Vlaanderen en Double Pass, met de steun van de Vlaamse Overheid. Deze organisatie is gespecialiseerd in het doorlichten van jeugdwerkingen van voetbalclubs, zowel in het binnen als buitenland.

Met oprechte fierheid konden we jullie toen meedelen dat we 4 sterren hadden gehaald met een score van 80 %. Hiermee behaalden we het hoogste label die voor een jeugdwerking als KSVO mogelijk is. 

Onze club werd in 2011 een eerste maal gelabeld en KSVO-jeugd ontving toen het puike resultaat van 3 sterren. 
De voorbije drie jaar slaagden we erin om SAMEN ervoor te zorgen dat we een extra ster konden binnen halen! Een verhaal dat door jullie allen werd gerealiseerd, door het 100 % meewerken aan de visie van de club. 
Velen zullen zich afvragen wat het verschil maakt tussen 3 of 4 sterren. Wel, KSVO is nu, op het vlak van de jeugdopleiding, een voorbeeldclub voor andere VFV-clubs ! De jeugdopleiding werd met stip op de kaart gezet.

Vandaag waren we uitgenodigd voor de “Quality In Sports Happening in The Wild Gallery in Vors” voor de uitreiking van de Foot-Pass sterren en de Best Foot-Pass Awards. Deze happening werd gepresenteerd door Tom Boudeweel en Anja Daems.

Wij hebben uiteraard onze 4-sterren met veel enthousiasme in ontvangst genomen maar daarnaast waren wij met KSVO-jeugd genomineerd voor de Interprovinciale Foot-Pass Award. Deze Award is de hoogst haalbare erkenning die je als voetbalclub kan ontvangen, rekening houdend dat de elite-clubs hiervoor niet in aanmerking komen.

Ik kan jullie met grote fierheid meedelen dat onze club “KSVO” deze Award in ontvangst heeft mogen nemen. Dit wil zeggen dat wij verkozen zijn tot de beste jeugdopleiding van België van de 177 clubs die dit jaar zijn ge-audit.

Woorden schieten mij tekort om weer te geven wat een overweldigend gevoel dit gaf bij de bekendmaking van de winnaar van deze Award : “KSV-Oudenaarde Jeugd”. Met knikkende knieën en bevende handen heb ik als jeugdvoorzitter de Award in ontvangst mogen nemen voor een volle zaal in de aanwezigheid van prominente figuren zoals Ariel Jacobs, Steven Martens, Bob Browaeys, Les Reed (Executive Director Southampton Football Club), Thomas Foket, Henk Mariman en Hugo Schoukens, Jo Van Hoecke en Robbie De Sutter (de 3 zaakvoerders van Double Pass bvba).
Met grote trots en fierheid heb ik een woord mogen richten waarbij ik niet heb nagelaten om mee te delen dat deze erkenning de verdienste is van een “TEAM”, een team waarvan jullie allen deel uitmaken. Deze erkenning is een beloning voor het harde werk van de voorbije jaren en het harde werk van heel veel mensen.

Een dikke proficiat aan allen, want deze erkenning komt jullie allen toe (sportief manager, coördinatoren, trainers, medische staf, spelers, ouders, grootouders, sympathisanten, medewerkers, afgevaardigden, bestuursleden, supporters, …). In bijlage vindt u enkele foto’s van de erkenning en het 4-sterren label.

Aan ons om nu in de komende jaren dit resultaat in onze dagdagelijkse werking verder uit te dragen, verder te optimaliseren en de uitdaging aan te gaan om deze 4 sterren optimaal te ontplooien. 
Laat ons SAMEN zorg dragen voor het behouden van deze erkenning en de 4 verworven sterren en laat ze ons fier, als welverdiende pluimen, op onze hoed dragen.

Blijf op de hoogte van onze club !