Overslaan en naar de inhoud gaan
OUD-VOORZITTER KSVO OVERLEDEN

Oud-voorzitter Jan Broekaert overleden

Met diepe verslagenheid vernamen wij het overlijden van Jan Broekaert, ex -voorzitter van KSV Oudenaarde en tot op de laa...tste dag een graag geziene gast in de tribune. Jan overleed vandaag en werd net geen 90 jaar…

Jan Zonder Vrees

Jan Broekaert werd geboren op 26 maart 1928 en trok al vlug de voetbalschoenen aan om bij SV Oudenaarde aan de slag te gaan. Jan was als voetballer een bliksemsnelle linksbuiten. Na zijn voetballoopbaan bleef hij actief in het Oudenaardse voetbal. Zijn neus voor zaken – Jan had een Electro-handelszaak in de Oudenaardse Broodstraat – koppelde hij aan een zelden geziene voetbalkennis. Aanvankelijk stond hij in voor de transfers. Zo haalde hij persoonlijk de Braziliaan Oswaldo Dias, de Portugese internationaal Ernesto Figuereido, de Argentijnen Marcos Conigliaro en Roberto Saporiti naar Oudenaarde. Na het overlijden van voorzitter Charles Petre in 1975, werd Jan aangeduid als zijn opvolger en hij zou de basis leggen van de kampioensploeg van het seizoen 1979-1980. Sluwe vos Jan kende het voetbalwereldje immers als zijn broekzak en versierde voor zijn club enkele gouden transfers zoals Roger Sackx, Bibi Hinderyckx, Jaak Ampe en René De Ridder. Samen met een heel goede generatie eigen jeugd, zoals de broertjes Johan en Philippe Siau, Patrick De Clercq en Patrick Van Steenbrugge werd de ploeg gekneed, die in 1980 voor het eerst in de geschiedenis de poort naar de toenmalige 2de klasse open beukte. Na 2 uitstekende seizoen, gevolg door het “seizoen te veel”, degradeerde KSVO in 1983 terug naar 3de klasse, waar de club het financieel moeilijk kreeg om de touwtjes aan elkaar te knopen. In 1987 moest Jan met pijn in het hart de fakkel overlaten aan een nieuw bestuursploeg. Jan bleef echter trouw aan zijn geelzwarte hart en in 1997, werd hij opnieuw gevraagd om in de vernieuwde bestuursploeg van KSVO te komen, wat hij maar al te graag deed. Hij was een van de drijvende krachten van die nieuwe bestuursploeg, die meehielp om de ploeg op amper 2 seizoenen tijd terug naar het nationale voetbal te loodsen. Jan zou zich blijven inzetten voor KSVO, zij het wel niet meer als voorzitter. Hij kreeg de titel van erevoorzitter en zorgde onder andere voor de opvang en ontvangst van de scheidsrechters.
Jan was een harde werker, vrijwillig brandweerman, duivel-doet-al, maar ook een echte levensgenieter, met zijn jonge en jongensachtige uiterlijk. Het beeld van de Porsche of de Golf GTi, die jaren door de straten van Oudenaarde schuurde, met achter het stuur onze flamboyante Eminence Grise, zal voor altijd op onze netvliezen gebrand blijven.

Jan, je bent een clubmonument en je zal dat voor eeuwig blijven.

Namens de KSVO-familie, bieden wij ons medeleven aan aan de familie, vele vrienden en kennissen van onze Sterke jan!

Blijf op de hoogte van onze club !