Overslaan en naar de inhoud gaan
Jeugdwerking KSVO oogst nu wat het heeft gezaaid

Toen zaterdagavond rond het halfuur een hinkende Jérôme Mézine de nagenoeg perfecte grasmat van Dikkelvenne moest verlaten, vreesden de Oudenaardse aanwezigen het ergste voor een al flink gehavend KSVO. Onze geelzwarten leken immers in de punt van de aanval en in het hart van de verdediging geamputeerd.

“When the Going Gets Tough, the Tough Get Going!”

KSVO startte al met een heel jonge en onuitgegeven verdediging. De geschorsten Nicolas Mulliez en Karim Essikal werden centraal achterin vervangen door het gelegenheidsduo Omar Lekhechine-Thimo Spileers. Vooraan moest KSVO het, na de vervanging van Mézine, doen met de 19-jarige Arne Lagache en de 18-jarige Robin Van Wambeke, beiden samen even oud als Jérôme! Milan Cambier en Casper De Buysscher waren immers ook niet beschikbaar. Arne en Robin moesten het opnemen tegen de stevige en ervaren thuisverdedigers. Na een korte aanpassingsperiode begon het steeds beter te lopen voor onze jonge ploeg. De “anciens” Jesse Martens (32), Lorenzo Heirwegh (26), Nathan Mingiedi (24) en Omar Lekhechine (24) namen onze ploeg echter op sleeptouw en loodsten onze jonge spelers zo op weg naar een knalprestatie. De kwikzilveren Van Wambeke zette zich kort na de rust door op de linkerflank en schotelde Heirwegh de 0-1 voor. Lagache en Van Wambeke lieten met hun snelheid en tomeloze inzet de thuisverdedigers alle hoeken van het veld zien en achteraan zorgde Thimo Spileers ervoor dat topschutter Cardon niet in het stuk voorkwam. “Voor de aftrap wist ik perfect wat ik moest doen om David Cardon zo ver mogelijk van ons doel te houden”, zei onze jonge verdediger over zijn debuut. “Ik moet wel toegeven dat ik zaterdag in de loop van de namiddag steeds meer aan mijn debuut begon te denken, maar echt stressen deed ik niet. Het was eerder gezonde nervositeit. Het grote verschil met de beloften is dat er in een wedstrijd met het eerste elftal veel meer wordt gepraat en bijgestuurd. Iedereen is aan het coachen. Vooraf deed ook onze trainer alles heel goed uit de doeken.”

De spanning bleef tot de 90ste minuut, maar toen zette Gilles Van Herrewghe zich door op rechts en bood Lagache de 0-2 aan. Als kers op de taart mocht ook Tuur Verstichelen nog de laatste minuten volmaken.

“Ik heb de voorbije week snel duidelijk gemaakt wie zou spelen”, zei trainer Stefan Leleu. “Jonge spelers luisteren nog iets makkelijker naar wat je te vertellen hebt. Ze moeten het natuurlijk zelf uitvoeren. Robin Van Wambeke kwam pas rond Nieuwjaar bij de kern. Hij en enkele andere jongeren worden goed aanvaard en pikken het niveau op. Gezien de omstandigheden is dit een hele leuke zege.”

 

De toekomst is aan de jeugd

“Nood breekt wet”, zegt men soms wel eens, en van de 15 namen op het wedstrijdblad, waren er liefst 9 spelers die geboren zijn in de 21ste eeuw! De kern van KSVO oogt al heel het seizoen heel jong. Naast Robbe Vandenheede en Gilles Van Herreweghe, nagenoeg certitudes in de ploeg én afkomstig uit de eigen jeugdwerking, hebben we immers ook nog Milan Cambier, doelman Gillian Verbrugge en Warre Coopman, die geboren zijn in het millenniumjaar. De zaterdag geschorste Casper De Buysscher, pas 21 geworden, mag al worden beschouwd als de revelatie van de heenronde. Daar komen Robin, Arne, Thimo, Tuur en de dit seizoen onfortuinlijke Mano Decuypere ook nog bij. Nog heel wat andere jongens, zoals bijvoorbeeld doelman Gwaeron Verstichelen, zitten ondertussen geduldig in de wachtzaal. Ook nog vermelden dat Tuur Verstichelen en Arne Lagache de dag voor hun exploot op Dikkelvenne, nog bijna een uur speelden met de beloften die met 8-0 vlot de maat namen van FC Merelbeke.

 

Fiere voorzitter

“Ik ben een fiere voorzitter,” zegt Kurt Vandeputte. “We plukken de vruchten van ons vele jaren werk in de jeugdopleiding en de uitstekende samenwerking met de sportieve staf van het eerste elftal. Mijn dank aan allen die hierbij betrokken zijn of waren, want we spreken van een werk van lange adem om te komen tot dergelijke jeugdopleiding. En voor alle duidelijkheid: die opleiding is niet perfect maar wij zijn nu éénmaal een amateurclub en geen profclub. En het mogen er ons nog veel nadoen!”

 

Op de foto zien we de groep die Dikkelvenne in eigen huis klopte met 0-2.

Boven v.l.n.r.: Jaan Vanwildemeersch, Jérôme Mézine, Thimo Spileers, Gillan Verbrugge, Warre Coopman, Omar Lekhechine, Lorenzo Heirwegh, Nathan Mingiedi, Sören Dutoit en Arne Lagache

Onder v.l.n.r.: Robin Van Wambeke, Gilles Van Herreweghe, Robbe Vandenheede, Jesse Martens, Tuur Verstichelen en Thibo Versmesse (16de man).

Blijf op de hoogte van onze club !