Overslaan en naar de inhoud gaan

Bestaansredenen/kernactiviteit van de club

KSV Oudenaarde jeugd is een vaste waarde binnen het interprovinciaal, provinciaal en gewestelijk voetbal. Onze uitdaging? Ons jeugdig talent begeleiden in hun droom naar een leuke, uitdagende en sportieve loopbaan.

Als KSVO jeugd volgen we onze eigen koers. Belangrijk hierbij is de samenwerking met de sportieve staf van ons fanion team. Of nog, de samenwerking met het eerste elftal vormt een stevig geheel met de KSVO jeugdwerking. Een vruchtbare aanpak die stilaan traditie wordt. De puike resultaten van onze doorstroming én het fanion team mogen gezien worden. Niet minder dan de helft van het fanion elftal bestaat uit spelers met een opleidingsverleden binnen KSVO Jeugd. We willen op de ingeslagen weg verder bouwen.

De voorbije periode stonden we voor twee grote uitdagingen :

  1. de hervorming van het jeugdvoetbal, opgelegd door de KBVB, waardig realiseren;

  2. en, als gevolg van deze hervorming , met brio de audit doorstaan, uitgevoerd door Foot Pass (Dit is een project van Voetbalfederatie Vlaanderen en Double Pass, met de steun van de Vlaamse Overheid).

De eerste uitdaging hebben we zowel positief als negatief ervaren. Voor alle betrokkenen werd het aanpassen: nieuwe richtlijnen, trainingsmethodiek, ondersteuning, organisatie en beleving.

Een werk van vele handen, maar ook hierin zijn wij geslaagd in dit opzet, dankzij het begrip, het geduld en vooral de positieve medewerking aan de integratie van deze wijzigingen.

Ongetwijfeld dragen de evaluaties van deze hervorming bij tot een nog optimalere jeugdwerking en kunnen we verder werken op de fundamenten die we in de voorbije jaren hebben opgebouwd.

Wat de audit betreft, kunnen we met trots meegeven dat onze club de hoogste score behaalde. Met 4 sterren krijgen we als club de erkenning één van de beste jeugdopleidingen van het land te zijn.

Het volledige verslag van deze audit omvat 14 bladzijden. De eindconclusie willen we jullie niet weerhouden :

“K.S.V. Oudenaarde is een club die een ‘elite-opleiding’ nastreeft en dit koppelt aan een individuele topbegeleiding van de spelers en effectieve doorgroeimogelijkheden naar de A-kern. De manier waarop zij haar spelers begeleidt verdient een absolute pluim! Om de JO (Jeugdopleiding) naar een nog hoger niveau te tillen, moedigen we de weg van individuele opvolging aan. Deze manier van werken, gedragen door een ervaren Technische Staf, maakt dat de jeugdopleiding, jaarlijks talentvolle spelers aflevert aan de A-kern. Deze visie gecombineerd met de continue verfijning van het OP (Opleidingsplan) zullen de vlucht van de jeugdopleiding van K.S.V. Oudenaarde alleen maar doen toenemen. We wensen de club hierbij alle succes toe! “

Bovenop onze 4 sterren heeft KSV Oudenaarde Jeugd ook de Interprovinciale Foot-Pass Award in ontvangst mogen nemen. Deze award is de hoogst haalbare erkenning die je als voetbalclub in België kan ontvangen, rekening houdend dat de elite-clubs hiervoor niet in aanmerking komen.

Of nog, op een totaal van 177 clubs die in 2015 zijn ge-audit, is KSV Oudenaarde verkozen tot de beste jeugdopleiding in België! Dit is een unicum in de voetbalgeschiedenis van KSVO en is iets waar we allemaal samen heel fier op zijn.

Jeugdige talenten uit onze ruime regio moeten binnen KSVO Jeugd de kans krijgen om zich verder te ontwikkelen.

Onze infrastructuur, onze deskundige begeleiding op alle vlakken, onze nauwe samenwerking met het eerste elftal, onze nauwe banden met de lokale overheid, en niet in het minst ons teamwork zijn troeven die we ten dienste stellen aan alle talentvolle jongeren uit onze ruime regio.

Dagelijks bewijzen we onze deskundigheid en vaardigheden. Met één doel willen we dit doorgeven aan onze jeugdspelers:  iedereen met zijn/haar brok talent, rugzakje werkkracht, dozeke karakter, en bovenal kilo’s enthousiasme, en passie, zijn/haar sportieve droom laten nastreven binnen onze geelzwarte familie:

“KSV OUDENAARDE - TEAMWORK MAKES THE DREAM WORK”
 

Een afvaardiging van KSVO-jeugd nam op zaterdag 14 juni 2015 de award in ontvangst tijdens de “Quality in Sports Happening 2015”, georganiseerd door Foot Pass.

 

Blijf op de hoogte van onze club !