Overslaan en naar de inhoud gaan
U19 KAMPIOEN

De jongens van onze U19 werden vorig weekend al kampioen, maar ze wouden deze mooie titel nog wat extra glans geven door een overwinning te boeken tegen de rechtstreekse concurrent Eendracht Aalst.

Na een zeer zwakke start kwamen de jongens op een 0-1 achterstand te staan in de 20ste minuut door een afstandsschot van de mee opgerukte rechts achter van Aalst. Wat een wake up call zou moeten zijn voor de spelers werd uiteindelijk een ware klap in het gezicht. In de 26 ste minuut kregen ze de 0-2 tegen de touwen.

Na de rust paste trainer Kevin De Block de opstelling aan, maar daar konden de vruchten niet direct van geplukt worden.
In de 52 ste minuut werd de 0-3 binnen gewerkt.
Na wat grove overtredingen begonnen de spelers van KSVO bloed te ruiken en begonnen aan een kampioen waardige comeback.
In minuut 67 zette Xanthi Ego een mooie dribbel in gang en met een goeie pas werd Sander Kerremans in stelling gebracht die zorgde voor de aansluitingstreffer.
Nog geen minuut later (68’) schoot Oudenaarde wederom in actie en was het weer de man in vorm: Sander Kerremans werkte een voorzet van de doorgeschoven U17 speler, Jorben Van Maelsaeke binnen en het stond 2-3.
Minuut 80, het blijvende gevaar bleek een groot probleem voor Aalst en dat leverde een corner op. Collin Verschuren kopte de 3-3 in de korte hoek voorbij de doelman.
Een waar spektakelstuk als dit kon niet eindigen in een gelijkspel denken de gemotiveerde spelers van Oudenaarde. Na een afvallende bal waagt middenvelder Floris Van De Velde een schot uit de tweede lijn en hij ziet zijn schot net naast de kruising verdwijnen.
Waar de spelers van Oudenaarde zo naar op zoek waren, werd uiteindelijk gevonden in de 83ste minuut: wederom is het Xanthi Ego die een speler van Aalst voorbij gaat en zo Zaur Guigaev een kans presenteert die hij genadeloos voorbij de keeper knalt.
4-3 !!!

Voetbal duurt 90 minuten en dat werd vandaag weer bewezen. KSVO trekt aan het langste eind en kan zo de titel waar ze ontzettend hard voor gewerkt hebben de glans geven die ze verdiend.