Overslaan en naar de inhoud gaan

(Para)medisch organigram KSV Oudenaarde Jeugd

0002_0.jpg

Medische procedure bij blessures en ongevallen bij KSV Oudenaarde Jeugd

Stappenplan

1. Wat te doen?

  • U begeeft zich naar een sportdokter, orthopedist naar keuze voor verzorging of u begeeft zich naar het AZ Ziekenhuis in Oudenaarde, spoeddienst met de melding: speler KSV Oudenaarde.
  • formulier voor “ongevalaangifte” (afdrukken op de website of aanvragen in de jeugdkantine) invullen
  • Verwittig TVJO en trainer
  • Maak een afspraak bij revalidatietrainers na diagnosestelling of behandeling(en)

2. Administatie

Het ingevulde ongevallenformulier breng je zo snel mogelijk binnen op de club bij gerechtelijk correspondent Chris Laurent, tel 0478/27.26.49. Binnen de drie dagen na de eerste consultatie!

3. Diagnosestelling- Behandeling

De verdere behandeling en revalidatie wordt gevolgd op advies van de kinesitherapeut of dokter. Na de diagnosestelling en/of kinesessies, kan een speler langskomen op de club voor een screening. Hier wordt nagegaan of de speler klaar is om looptrainingen of revalidatietrainingen te hervatten.

4. Medisch dossier

Alle medische informatie wordt gecentraliseerd in een medisch dossier op het platform ProSoccer Data (PSD). Het revalidatieproces wordt gedeeld (door de revalidatietrainer) met de TVJO, trainer en ouders. Er zal volgens de aard van de blessure een progressieve opbouw zijn van trainings- en wedstrijdintensiteit. De revalidatietrainer bepaalt wanneer een geblesseerde speler opnieuw de groepstrainingen mag hervatten! Hij bepaalt ook de opbouw qua aantal speelminuten en geeft dit door aan de trainers.

5. Revalidatietraining

In de praktijk zal meestal gestart worden met looptrainingen en functionele revalidatietraining(en) die vervolgens zullen gecombineerd worden met trainingen met de ploeg. De trainer zal op de hoogte gehouden worden van de vorderingen van de speler. Het blijft echter zo dat geen enkele speler na een blessure, zonder de uitdrukkelijk vrijgave van de medische cel KSV Oudenaarde kan opgesteld worden. De procedure zoals hierboven voorgeschreven is van toepassing voor alle spelers van U13 tot en met de Beloften.

6. Afspraken

Screening : woensdag 17.00u-17.30u

Revalidatietraining: woensdag 17.30u tot 19.30u

Enkel na telefonische afspraak, mail of bericht via PSD!

Email: govertquintyn@hotmail.com

GSM: 0485 190 999

De screening zal plaatsvinden in de kineruimte van het eerste elftal (kleedkamers tussen A- en B-terrein). De revatraining gaat door op het B-terrein. Geblesseerde spelers brengen steeds loop- en voetbalschoenen, een opgevulde drinkbus en sportkledij mee.

Voeding voor voetballers

Sporters en sportvoeding zijn containerbegrippen. Een voetballer heeft qua voeding duidelijk andere behoeften dan een atleet of wielrenner. Er worden vaak dezelfde adviezen gegeven ongeacht de inspanning die de sporter levert en wat deze inspanning vraagt van zijn lichaam. We hebben het dus beter over voetbalvoeding dan over sportvoeding.

Lees meer over voetbalvoeding

Blijf op de hoogte van onze club !